De logistieke puzzel

Dankzij jullie donaties kunnen wij de hulpgoederen inkopen, maar hoe zorgen we ervoor dat de benodigde spullen op de juiste plekken terechtkomen?

Wij werken samen met ziekenhuizen en klinieken in Oekraïne. Momenteel zijn dit er 8, maar we zoeken steeds naar nieuwe bestemmingen. Ook vallen er soms bestemmingen af, omdat er door de oorlog niet geleverd kan worden.

Wij hebben intensief contact met de contactpersonen van de verschillende ziekenhuizen. Zo weten wij waar er in de ziekenhuizen behoefte aan is. Omdat het onhaalbaar is om per ziekenhuis een nieuw pakket samen te stellen, zijn we gaan werken met 4 verschillende ‘kits’. Deze pakketten bevatten de meest benodigde spullen zoals verbandmiddelen, medische instrumenten en natuurlijk medicijnen. Zo hebben we een kit voor de basisgezondheidszorg, een kit speciaal voor de intensive care en chirurgie, een kit speciaal voor de verloskunde en kraamafdeling, en een kit speciaal voor rampen. 1 zo’n ‘rampenkit’ bevat voldoende middelen voor 3 maanden voor maar liefst 10.000 mensen!

Zodra we weten welke ziekenhuizen welke pakketten nodig hebben en we alle spullen hebben verzameld, moet dit nog naar Oekraïne, en ook dit is een hele klus. Eerst wordt alles goed verpakt om te voldoen aan alle eisen voor internationaal vervoer. Via een officiële vervoerder gaat de vracht naar een ‘hub’ in Kiev of Lviv. Collega’s in Oekraïne zorgen er dan weer voor dat de spullen verder verspreid worden en naar de juiste ziekenhuizen gebracht worden.

Deze website gebruikt analytische cookies om het gebruiksgemak te vergroten.

Prima