Eerste medicijntransport van Artsenhulp voor Oekraïne is aangekomen in ziekenhuis Lviv

Ziekenhuizen Oekraïne doen urgent verzoek voor meer hulptransporten

Warmond, 9 maart 2022 – De artsen in het ziekenhuis van Lviv in Oekraïne hebben gisteren het eerste medicijntransport van Artsenhulp voor Oekraïne ontvangen. Twee bestelbussen vervoerden 150 dozen met medicijnen, verbandmiddelen en ander medisch materiaal. Met dit transport beantwoordt Artsenhulp voor Oekraïne de urgente oproep van de artsen in het ziekenhuis van Lviv voor onder meer antibiotica, pijnstillers, chirurgisch materiaal en verbandmiddelen.

WhatsApp Image 2022-03-13 at 11.26.22 AM

Artsen, ziekenhuizen en apothekers vanuit het hele land hebben dit transport mogelijk gemaakt door Artsenhulp voor Oekraïne te voorzien van medicijnen en medische materialen. Een team van 30 vrijwilligers hebben deze gesorteerd en verpakt voor verzending. Maandag ochtend vertrokken de twee bestelbussen uit Noordwijk naar Lviv.

Dringende hulpvragen van artsen in ziekenhuizen uit andere Oekraïense steden blijven Artsenhulp voor Oekraïne bereiken. Sommige ziekenhuizen liggen tegen de frontlinie (o.a. in Odessa), andere meer op afstand. Het is van groot belang dat deze ziekenhuizen urgent bevoorraad worden. De verwachting is dat de bevoorrading over de weg moeilijker wordt en in sommige gevallen zelfs onmogelijk. Aankomende maandag vertrekt een volgend transport.

Artsenhulp voor Oekraïne roept artsen, ziekenhuizen, apothekers en medische groothandels in Nederland op om medicijnen, verbandmiddelen en medisch materiaal te blijven versturen naar het verzamelpunt in Noordwijk. Door deze giften kan Artsenhulp voor Oekraïne de ziekenhuizen daar de komende weken blijven bevoorraden. Met de gelddonaties die Artsenhulp voor Oekraïne ontvangt vult zij door aankoop de tekorten van ontbrekende medicijnen aan.

Helpt u mee? Elke donatie, groot of klein, maakt een verschil voor deze mensen.

Deze website gebruikt analytische cookies om het gebruiksgemak te vergroten.

Prima