Waar komen de hulpgoederen terecht?

Binnenkort wordt er weer een lading goederen naar Oekraïne verzonden. Waar komen deze spullen nu precies terecht?

In Zaporizhzhia werken we samen met het Maternity Hospital en het Perinatal Center. Deze klinieken liggen in het zuidoosten van Oekraïne en zorgen voor een groot aantal vrouwen. Deze vrouwen komen zowel uit Zaporizhzhia als uit door Rusland bezette gebieden, die slechts 20 kilometer van de klinieken af liggen.

In Bucha bieden we hulp aan het Bucha Centre of Primary Health Care. Zij bieden spoedeisende zorg aan de bewoners van het gebied, waar een groot deel van de infrastructuur is vernietigd tijdens de gevechten.

In Dnipro werken we samen met het Mechnikov Hospital, één van de grootste ziekenhuizen in Oekraïne. Het is een gespecialiseerd traumacentrum en er worden veel militairen behandeld. Ook helpen we het moeder-kindziekenhuis Rudneva in Dnipro.

In Kiev werken we samen met het Nationale Militaire Ziekenhuis. Zij zijn al sinds 1755 het belangrijkste medische centrum voor defensie.

We helpen inmiddels ook klinieken in Novomoskovsk en Chernihiv. Daarnaast staan we in nauw contact met onze contactpersonen in Oekraïne om te kijken met welke ziekenhuizen wij nog meer kunnen gaan samenwerken.

 

Kaart2

Deze website gebruikt analytische cookies om het gebruiksgemak te vergroten.

Prima